foodandpastries.blogg.se

Hejsan! Vi är ett gäng elever från Rinmangymnasiet som fått möjligheten att få ha våran praktik utomlands! 4 st av oss går Restaurang och Livsmedel och 1 av oss går Bageri och Konditori. 2 st kommer att vara i England, Alexander och Hampus. 3 st kommer att vara i Frankrike, Bryan, Marcus och Michelle. På den här bloggen kommer ni att kunna följa oss om vad vi får vara med och göra och hur våran upplevelse är! :) Kolla även in våran instagram: @pastriesandfood där lägger vi mer ut om vad vi gör på fritiden.

Franska bakverk.....

Kategori: Allmänt

Hejsan människor!
En vecka har gått och ja, det har blivit en hel del bakverk! Jag har upptäckt att vissa saker är väldigt lika det vi har i sverige, moussetårtor och bärbakelser och liknande, sedan finns det några riktigt konstiga bakverk... som jag inte riktigt förstår mig på.
Idag till exempel fick jag göra några konstiga munkliknande saker, jag skulle lägga dem i kokande sockervatten så att de nästan fyrdubblades i storlek, sedan lägga dem på galler och låta överflödigt vatten rinna av, sedan lägga dem i form och dränka dem i rom.... konsistensen på dem var som en blöt sockerkaka, hur kan det vara gott? Haha fransmän...
och förra veckan gjorde en kille en tårta som de hade beställning på, den var bland den konstigaste tårtan jag har sett. Han tog massa petit chouxer som han doppade i smält socker och byggde som ett torn, tror det heter Croque en bouche, sedan hade han gjort en sorts botten utav hasselnötter, smält socker och glykos som han formade på olika sätt, han var tvungen att vara snabb, annars stelnade den. Sen byggde han ihop allting och efter det täckte han den med smält socker... den är jättesnygg ja, men hur ska man lyckas äta den??? Sockret blir ju stenhårt haha.
Annars har jag fått göra en del bakelser och en hel del småsaker, de gör i stort sett allt för hand så har fått öva på att göra lite dekortationer och liknande till tårtor. En kul vecka!
 ~Michelle
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2015-05-12 | 21:07:14

    Riktigt snygg "tårta" fast som du skriver, hur ska den ätas...typ som vår spettekaka kanske :) Ha det gott/ Lena

Kommentera inlägget här: